Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

VETOS nieuws 21 02 2017 foto1 kleinAfgelopen Valentijnsdag maakte Toyota wereldkundig dat het kort daarvoor haar 10 miljoenste hybride auto had verkocht. Het is de kroon op een moedig initiatief dat 20 jaar geleden tot de eerste Prius leidde.


VETOS nieuws 21 02 2017 foto2 klein

"Toen wij in 1997 de Prius lanceerden, wist niemand wat een hybride was", zegt Takeshi Uchiyamada, topman van Toyota en algemeen erkend 'vader van de Prius'. "Vroege kopers werden in de begintijd uitgemaakt voor nerds. Zij zijn het echter die het concept van de hybride auto een reële kans hebben gegeven, waardoor de Prius in het verkeer gaandeweg kon evolueren van een vreemde eend tot een algemeen geaccepteerd model. Een weg geplaveid met goud, want zowel de auto als het concept zijn enorme successen geworden - dat bewijst het productie-aantal van 10 miljoenste dat nu is bereikt. Namens Toyota uit ik hierbij mijn dankbaarheid voor hun bijdrage aan dat succes."

VETOS nieuws 21 02 2017 foto3 klein

Klanten helpen

De Japanse topman haalde bovendien aan dat de populariteit van de Prius veel meer betekent dan een boekhoudkundig succes voor een autofabrikant. "Als Toyota streven wij naar een reductie van broeikasgassen; dit is de reden waarom wij het concept van de hybride auto destijds hebben ontwikkeld. Onze klanten helpen zowel ons bedrijf als de wereld mee om die hogere doelen te bereiken." Toyota schat dat al hun hybride modellen samen in vergelijking met conventionele benzine-auto's tot een besparing hebben geleid van 77 miljoen ton CO2 en 29 miljoen kubieke meter benzine. Onvoorstelbare hoeveelheden.


VETOS nieuws 21 02 2017 foto4 klein

Meer dan alleen Prius

De loopbaan van de hybride Toyota begon grappig genoeg niet eens met de Prius, maar - een paar maanden eerder in 1997 - met de Coaster Hybrid EV, een middelgrote personenbus die nog altijd in productie is. De Prius verscheen in oktober van dat jaar, als een vierdeurs sedan. Het model was bepaald niet alledaags, hij oogde zelfs alsof hij als concept-car van de Tokyo Motor Show was geplukt. Terwijl de Prius de enige hybride was die Toyota destijds in Europa leverde, werd het hybride-gamma in Japan snel uitgebreid met andere modellen, zoals de hier onbekende Estima, Crown, Corolla, Alphard en Levin.


VETOS nieuws 21 02 2017 foto5 klein

Succes zet voort

In september 2003 verscheen de tweede generatie Prius op de markt, het hier ook erg succesvolle en veel praktischer vijfdeurs model. Het aantal modellen nam hand over hand toe, ook van Lexus. In mei 2009 werd een opnieuw sterk vernieuwde Prius gelanceerd, terwijl eind 2015 de huidige, vierde generatie is uitgekomen. Toyota breidde de productie van hybrides onder meer uit naar Europa, waar er hybride-modellen bijkwamen in de modelseries Yaris, Auris, C-HR en RAV4, terwijl Lexus sommige typen uitsluitend nog als hybrid ging leveren. Het laatste wapenfeit is de geheel nieuwe LS-reeks, die op de Salon van Genève als hybride LS 500h zal verschijnen. Het succes zet zich voort!

 

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.