Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

VETOS nieuws 12 07 2016 foto1aDe Yaris is een van de Toyota's die wordt geproduceerd in Europa. Om precies te zijn in Valenciennes, bij Toyota Motor Manufacturing France. Die fabriek zette onlangs, na een aanloop van vijftien jaar, het driemiljoenste exemplaar op wielen. Gedurende die periode is er meer veranderd dan je denkt. Vooral op milieugebied.

VETOS nieuws 12 07 2016 foto2a 

Dat auto's over een periode van vijftien jaar stukken zuiniger en schoner worden, is evident. Kijk maar naar de specificaties van de eerste Yaris die uit de Franse fabriek rolde en naar het driemiljoenste exemplaar. De eerste had een 1.0 motor van 68 pk met een gemiddeld verbruik van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 134 g/km. De nieuwste versie, in dit geval een 1.5 Hybrid van 100 pk, scoort met een verbruik van 3,3 l/100 km en een uitstoot van 75 gram op beide punten ruim veertig procent beter. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd.

 VETOS nieuws 12 07 2016 foto3a

Optimale duurzaamheid
De ontwikkelingen op milieugebied hebben bij Toyota niet alleen betrekking op hun auto's, maar ook de manier waarop deze worden geproduceerd. De Franse Toyota-fabriek heeft zich vanaf het begin gericht op een optimale duurzaamheid. Zo is de fabriek zo compact mogelijk ingericht en is het dak laag genoeg om - nota bene als grote industriële eenheid - mooi op te gaan in het Franse landschap.

VETOS nieuws 12 07 2016 foto4a 

Vooral regenwater
Een prachtige prestatie van de fabriek is dat het waterverbruik negentig procent kleiner is dan in 2002. Daarmee is het gereduceerd tot nul. Zestig procent van het benodigde water valt gratis uit de lucht; het wordt in grote bassins opgevangen en na filtering toegepast in het productieproces. De overige veertig procent is gerecycled water uit de eigen fabriek. Na gebruik wordt dit andermaal gereinigd, zodat het probleemloos kan worden afgevoerd in een nabije rivier.

VETOS nieuws 12 07 2016 foto5a 

Geen afval
Afval bestaat niet bij de Franse Toyota-fabriek. Olie en verfverdunners worden hergebruikt, staal en aluminium dat overblijft gaat als nieuw ruw materiaal opnieuw het productieproces in, terwijl hout, plastic en karton (van verpakkingen) worden gerecycled. De kleine hoeveelheid afval die dan nog overblijft, krijg een toepassing als alternatieve brandstof voor de fabriek. Verder is het energieverbruik sinds 2002 met maar liefst 57 procent afgenomen. De uitstoot van CO2 is alleen al dankzij de vervanging van een gasboiler door een biomassa-boiler met 1.285 ton per jaar verminderd. Even delen door 75 gram: zoveel stoot een nieuwe Yaris pas na 17,1 miljoen kilometer rijden uit!

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.