Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

VETOS nieuws 27 02 2020 foto1a

Onder de naam Woven City verrijst begin volgend jaar aan de voet van Mount Fuji een experimentele stad die geheel door waterstof van energie wordt voorzien. Toyota is bouwer en initiatiefnemer. 

VETOS nieuws 27 02 2020 foto2a

De stad gaat Woven City heten, omdat alles en iedereen – mensen, gebouwen en voertuigen – daar met elkaar zijn verweven. Toyota als huisjesmelker? Integendeel: we moeten de stad beschouwen als een enorm prototype voor de leefomgeving van morgen. Een beetje zoals een unieke concept-car waarmee je gewoon naar je werk zou rijden, maar dan op een veel grotere schaal. Want het project omvat niet zomaar een willekeurig handjevol woningen, maar een complete, operationele stad.

VETOS nieuws 27 02 2020 foto3a

Toyota bouwt met Woven City in de eerste plaats een, zoals het zelf zegt, ‘levend laboratorium’, waar daadwerkelijk mensen gaan wonen, net zoals zij dat in elk andere stad ook zouden doen. Onder hen zijn onderzoekers, die zich gaan bezighouden met het ontwikkelen en beproeven van nieuwe technologische innovaties op het gebied van autonomie, robots, persoonlijke mobiliteit, ‘smart homes’ en artificiële intelligentie. En dat allemaal in een zo gewoon mogelijke omgeving. Nou ja, gewoon… The Woven City oogt voor die kwalificatie wel heel futuristisch. Het ontwerp is tot stand gekomen onder leiding van de Deense architect Bjarke Ingels.

VETOS nieuws 27 02 2020 foto4a

Het masterplan van de nieuwe stad omvat onder meer gescheiden wegen voor auto’s, langzamer verkeer en voetgangers. Ze kruisen elkaar wel geregeld, al was het maar om in de stad autonome voertuigen te kunnen testen. De gekozen bouwmaterialen zijn duurzaam; de huizen zijn voornamelijk opgetrokken uit hout en hebben daken die zijn bedekt met zonnepanelen. Deze leveren aanvullend energie, die in eerste instantie door brandstofcellen wordt geproduceerd.

VETOS nieuws 27 02 2020 foto5a

De woningen worden uitgerust met de nieuwste voorzieningen die het leven veraangenamen en vergemakkelijken, zoals robots die allerhande klusjes opknappen en die zelfs de gezondheid van de bewoners in de gaten houden. De inwoners van de stad kunnen zich via autonome, zero-emissie-voertuigen door de stad bewegen; hiervoor staat onder meer een vloot van de Toyota e-Palette ter beschikking.

VETOS nieuws 27 02 2020 foto6a

Er is ook een grote rol weggelegd voor de sociale interactie tussen de inwoners, reden waarom er veel kleine parkjes en één groot park zijn gepland, alsmede een centrale ‘plaza’ als ontmoetingsplek. Het is de bedoeling dat er bij de oplevering zo’n tweeduizend mensen gaan wonen en dat dit aantal meegroeit terwijl het project evolueert. In eerste instantie gaan er medewerkers van Toyota Motor Corporation met hun gezinnen wonen, maar onder anderen ook gepensioneerden en onderzoekers die er een project ten uitvoer brengen. Zij gaan in de ‘verweven stad’ ongetwijfeld een mooie en uitdagende tijd tegemoet.

 

 

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.