Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

VETOS nieuws 17 01 2020 foto1

Ondanks de sterke opmars van het geheel elektrisch rijden houdt Toyota volop vertrouwen in de toekomst van de waterstofauto. De vorm die het daaraan geeft, houdt zelfs een nieuwe dimensie van het begrip schoonheid in. 

VETOS nieuws 17 01 2020 foto2

Wondermooi is hij, de nieuwe Toyota Mirai (Japans voor ‘toekomst’), die begin volgend jaar ook op de Nederlandse markt komt. Een brandschone schoonheid, zouden we willen zeggen; het enige wat deze auto met zijn brandstofcel en een actieradius van ongeveer 500 kilometer aan de omgeving kwijt wil, is immers schoon water.

VETOS nieuws 17 01 2020 foto3

Hij volgt de eerste Mirai op, die alweer uit 2014 stamt. Dat model, waarvan er wereldwijd ruim 10.000 zijn verkocht, viel ontzettend op vanwege niet alleen zijn innovatieve techniek, maar ook zijn afwijkende vormgeving. Om kort te gaan: hij landde niet heel gemakkelijk op ieders netvlies. Nu is dat helemaal anders. De fabrikant zegt het zelf heel mooi: “Met de tweede generatie levert Toyota het harde bewijs dat brandstofceltechnologie geen obstakel hoeft te zijn voor de ontwikkeling van een auto die er aantrekkelijk uitziet en veel rijplezier biedt.” Dat laatste moet onder meer voortkomen uit de bij autoliefhebbers geliefde achterwielaandrijving en uiteraard hoge prestaties.

VETOS nieuws 17 01 2020 foto4

De nieuwe Mirai is technisch nog vooruitstrevender dan zijn voorganger. Toyota noemt een met 30 procent toegenomen actieradius, wat te danken is aan verbeteringen aan de brandstofcel en de toepassing van grotere waterstoftanks. De nieuwe Mirai heeft er drie: één grote en twee kleinere. Hiermee neemt de capaciteit met ongeveer een kilogram waterstof toe in vergelijking tot de eerste generatie Mirai.

VETOS nieuws 17 01 2020 foto5

Het interieur hult zich volgens Toyota in een ‘warme, comfortabele sfeer, die het gevoel geeft dat dit een auto is waarmee het heel aangenaam reizen is’. Als belangrijkste elementen noemt het een 12,3-inch centraal display en een instrumentenpaneel ‘dat zich als het ware om de bestuurder heen vouwt'.

VETOS nieuws 17 01 2020 foto6

Volgens menig expert is waterstof onmisbaar voor een emissievrije toekomst en is het ook een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen. Het aantal tankstations in Nederland is naar verwachting per eind dit jaar zeventien stuks. In Duitsland wordt het aantal stations waar waterstof getankt kan worden de komende twee jaar uitgebreid naar 130. Op dit moment zijn dat er ruim 75.

 

 

 

Artikel: Jeroen Ekeler

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.