Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

dom facade 1

 

De VETOS maandprijs van september: een arrangement voor 2 naar Milaan - Italië !

U wilt extra kans maken op een prijs?   Via onze internetpagina geven we elke maand  waardebonnen weg van 20 euro. Vrij te gebruiken naar keuze.   Meedoen kunt u elke maand, gewoon elke maand uw e mail adres opgeven en afwachten of u wordt getrokken. De winnaars krijgen per e mail bericht.

Meedoen via internet kunt u hier

 

MILAAN

Niet om in september al meteen te gaan reizen, maar zo  in oktober of november is het in Milaan goed toeven.   Milaan is een cultuurstad van jewelste, met schitterende gebouwen en dito winkelstraten....

Een paar voorbeelden?

Een absolute publiekstrekker van Milaan is de Duomo Santa Maria Nascente. Zie de bovenste foto.

In de volksmond wordt deze vooral Dom van Milaan (in het Nederlands) of Duomo genoemd. Deze kathedraal staat centraal in het hart van de stad en is één van de grootste kerken ter wereld. Omdat de manier om de grootte van een kerk te bepalen op verschillende wijzes ingevuld kan worden kun je niet zeggen de nummer 2, 3 of 4 van de wereld. Feit is dat de Dom van Milaan een immens bouwwerk is dat door de enorme gotische façade nog veel meer indruk maakt. Het is vooral deze gotische bouwstijl die de kathedraal van Milaan zo uniek maakt. Wij kennen weinig andere religieuze bouwwerken op de wereld waar zoveel oog voor detail van toepassing is. Het is daarom ook goed dat je het dak van de Dom kunt bezoeken, want vooral vanaf die hogere positie kun je goed zien hoe gedetailleerd deze kathedraal gebouwd is.

 

 

2 castello sforzesco torre del filarete

Eén van de mooiste oude gebouwen in Milaan is zonder twijfel Castello Sforzesco.

Het kasteel heeft een centrale ligging in het oude stadscentrum van Milaan. Dit van oorsprong middeleeuwse kasteel vormt de brug tussen de drukte van de binnenstad en de heerlijke rust die heerst in het erachter gelegen Parco Sempione. Ook valt het duidelijk op door de indrukwekkende entree doe je toegang geeft tot het complex. Naast dat het een gebouw is dat er erg mooi uitziet en ook een boeiende geschiedenis heeft, zijn er tegenwoordig ook een groot aantal musea in het gebouw aanwezig, waardoor een belangrijke trekpleiter is.In het centrum van Milaan staat één van ’s werelds mooiste overdekte winkelstraten:

Galleria Vittorio Emanuele II.

milaan galleriavittorio2

 Deze passage staat aan de noordzijde van het Piazza del Duomo. Opvallend is de enorme triomfboog die dienst doet als hoofdingang van de negentiende eeuwse passage.

De bouw van de passage is begonnen in 1864 en al in 1867 kon de winkelstrata al geopend worden. Eerlijk is eerlijk: de Galleria Vittorio Emanuele II was nog niet helemaal klaar zoals wij hem tegenwoordig kennen. De indrukwekkende toegangspoort met de fraaie boog erin verwerkt was pas elf jaar later gereed

 

Of wat dacht u van Santa Maria delle Grazie?

santa maria della grazie

 

Een bijzondere bezienswaardigheid in Milaan is 'Het Laatste Avondmaal'. Dit is een muurschildering die Leonardo da Vinci eind vijftiende eeuw gemaakt heeft in de refter van het klooster Santa Maria delle Grazie. Het 460 bij 880 centimeter kunstwerk toont de Bijbelse scene van het Laatste Avondmaal van Jezus Christus. De twaalf apostelen reageren op de afbeelding geschokt en vol verbazing op de aankondiging van Jezus dat één van de twaalf apostelen hem zal gaan verraden. Het kunstwerk is overigens een secco en geen fresco, zoals men vaak wel beweert. Leonardo da Vinci heeft echter op een droge muur geschilderd in plaats van op nat gips. Dat maakt 'Het Laatste Avondmaal' een kwetsbare muurschildering die snel vervalt. Er hebben dan ook al meerdere grootschalige restauraties plaats moeten vinden om dit unieke werk te kunnen bewaren.

 

 

 

of als laatste, maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden,
zoals het Teatro alla Scala

milaan teatroscala theater

 

Het Teatro alla Scala, dat ook wel bekend staat als La Scala, is een neoclassicistisch theatergebouw in het centrum van Milaan. Het bijna drieduizend plaatsen tellende theatergebouw stamt uit de achttiende eeuw. Toen was de naam Nuovo Regi

o Ducal Teatro alla Scala. Sinds de opening in 1778 heeft het binnenwerk van het theater al wel wat aanpassingen ondergaan. Als bezoeker merk je daar echter weinig van. Je hebt het gevoel dat alles nog zo is zoals het ruim tweehonderd jaar geleden was. Om een kaartje voor één van de prachtige voorstellingen in La Scala te bemachtigen moet je vaak geluk hebben.

 

Helemaal de moeite waard dus!

De bestaande VETOS klanten doen mee met onze prijzen rondes en maken dus kans op deze hoofdprijs. 

 

U wilt extra kans maken op een prijs?   Via onze internetpagina geven we elke maand  waardebonnen weg van 20 euro. Vrij te gebruiken naar keuze.

Meedoen kunt u elke maand, gewoon elke maand opnieuw uw e mail adres opgeven en afwachten of u wordt getrokken.
De winnaars krijgen per e mail bericht.

Meedoen via internet kunt u hier

 

U wint de hoofdprijs, maar u heeft u geen zin in een stedentrip of u bent er al een keer geweest?

Dan kunt u de tegenwaarde van deze reis gebruiken bij een af te spreken reis van uw eigen keuze, in overleg en afstemming met onze reisagente van TUI.

Dus... deze prijs past u altijd!

 

Milaan sept 2018 VETOS

 

 

 

 

 

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.