Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

14 06 2018 1“It’s the death or the gladiolas”, zo omschreef Louis van Gaal drie jaar geleden in zijn mooiste Engels de kansen van zijn Manchester United. De illustere woorden zijn ook van toepassing op Toyota GAZOO Racing, dat komend weekend aan de 24 Uur van Le Mans deelneemt. De dood of de gladiolen!

14 06 2018 2

Voor de 86e editie van de beroemdste autorace ter wereld heeft Toyota zich ingeschreven met twee 1.000 pk (!) sterke TS050 HYBRIDs. Met startnummer 7 rijdt de equipe Mike Conway, Kamui Kobayashi and José María López, terwijl Sébastien Buemi and Kazuki Nakajima wagen nummer 8 delen met voormalig Formule 1-coureur Fernando Alonso. Grappig genoeg is deze ‘oude rot’ in het racevak een ‘rookie’ op Le Mans; dit jaar markeert zijn eerste deelname.

14 06 2018 3

Dubbele zege
Hoewel het team de teleurstellingen van de voorgaande jaren nog vers in het geheugen heeft, begint het vol goede moed aan de race van dit jaar. Nu kan het feitelijk niet fout gaan, hoewel dat een veronderstelling is die uitgerekend in de autosport nooit opgaat. Je kan in de voorlaatste ronde nog uitvallen, zo moest het team in 2016 jammerlijk meemaken. Dit jaar zet Toyota GAZOO Racing de twee TS050’s aan de start in de wetenschap dat de wagens tijdens de loodzware lange-afstandsrace op Spa-Francorchamps met een dubbele zege thuiskwamen. Er zijn bovendien meer dan 25.000 testkilometers met de bolides afgelegd. Dat is meer dan menigeen in jaar rijdt!

14 06 2018 4

Snelste in het veld
Alles duidt er dit jaar op dat de Toyota’s niet alleen de race uitrijden, maar als snelste auto’s in het veld met de overwinning aan de haal zullen gaan. Dat zou dan als tweede Japanse automerk in de geschiedenis van de Franse 24 uursrace zijn, na Mazda dat inmiddels 27 jaar geleden won met de 787B met rotatiemotor. Ook al zo’n bijzondere racewagen, net als de hybride Toyota nu. Vast een goed teken.

14 06 2018 5 

Zuinige hybride
Een groot verschil met 2012, toen Toyota voor het eerst deelnam aan Le Mans, is dat de huidige auto maar liefst 35 procent zuiniger is. Dat betekent dat met elke 35,1 kilogram brandstof die per tankbeurt mag worden meegenomen, steeds 11 ronden kunnen worden afgelegd. Andere deelnemers in dezelfde klasse die zonder hybridetechniek rijden, kunnen maximaal 10 ronden op een tank halen. Dit betekent dat de Toyota’s minder tijdverlies hebben en zodoende stelselmatig aan hun voorsprong kunnen werken. We gaan het meemaken; de start is zaterdag 16 juni om 15.00 uur. Allemaal duimen voor Toyota!

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.