Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

VETOS nieuws 14 12 2016 foto1 kleinKijk toch eens wat ze met de Toyota Yaris hebben gedaan: de aaibare hatchback is in een vuurspuwend monster veranderd! Maar ja, zoiets is bittere noodzaak wanneer je de rally van Monte Carlo wilt winnen.

 


VETOS nieuws 14 12 2016 foto2 klein

Toch maar even een plaatje erbij gepakt van de alledaagse Yaris. Om bij te komen van de schrik. Alles wat dat model zo mooi, elegant en evenwichtig maakt, is bij de WRC-versie ruw verstoord door aangeplakte stukken spoiler, vleugel, luchthapper en wat dies meer zij. Het doel heiligt de middelen, zullen we maar zeggen. De Yaris is een vechtmachine geworden, tot de tanden toe bewapend en daardoor in staat om succesvol mee te strijden in de voorhoede van het World Rally Championship.

VETOS nieuws 14 12 2016 foto3 klein

Monte Carlo

De Yaris wordt ingezet door Toyota GAZOO Racing. In tweevoud, om de kans op goede resultaten te verdubbelen. De start van het seizoen is in januari in Monte Carlo, in de naar het prinsdom genoemde rally die zich tot de beroemdste autosportevenementen ter wereld mag rekenen. Alle ogen zullen op het nieuwe team zijn gericht. Toyota heeft een naam hoog te houden in deze tak van autosport. De herinneringen gaan terug naar de jaren negentig, toen Juha Kankkunen, Didier Auriol en Carlos Sainz met hun geweldige Toyota Celica's wereldtitels binnensleepten.

 

VETOS nieuws 14 12 2016 foto4 klein

Honger naar glorie

Toyota's honger naar nog meer glorie in de autosport leidde ertoe dat topman Akio Toyoda persoonlijk opdracht gaf tot de vorming van het nieuwe rallyteam en de ontwikkeling van de Yaris tot nieuw rallywapen. De organisatie is in voornamelijk Finse handen en valt onder de leiding van de ervaren ex-coureur Tommi Mäkkinen. De coureurs en navigators zijn ook allemaal Fins en hebben prachtige namen: Jari-Matti Latvala met Miikka Anttila en Juho Hänninen met Kaj Lindström. Verder nemen Esapekka Lappi en Janne Ferm het testwerk met de auto voor hun rekening.

 

VETOS nieuws 14 12 2016 foto5 klein

380 pk

De Yaris WRC is, zo mag duidelijk zijn, een volstrekt andere auto dan het reguliere model. Hier geen hybride aandrijflijn (jammer eigenlijk!), maar een extreem potente 1,6-liter viercilinder turbomotor. Het vermogen beloopt maar liefst 380 pk, terwijl het koppel een maximum van 450 Nm bereikt. Dat zijn waarden die bij supercars horen! Een zeer explosief pakket dus, zeker gezien het beperkte formaat van de auto. Maar goed dat vierwielaandrijving standaard is, net als een 6-versnellingsbak en twee mechanische differentiëlen plus een centraal differentieel dat het koppel tussen de voor- en achteras verdeelt. Maar we zullen niet te technisch worden. Voor wie het team wil volgen: https://www.facebook.com/TOYOTAGAZOORacingWRC

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.