Vervolgslider_1 Vervolg-paginaslider-Nomen-2 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

Duurtest 1
The proof of the pudding is in the eating, zeggen de Engelsen. Vrij vertaald: hoe mooi de receptuur ook is, je kunt een gerecht pas beoordelen na consumptie. En zo verging het Toyota's waterstofauto Mirai laatst ook: een duurtest over 100.000 km. moest alle mooie woorden onderbouwen.

Duurtest 2

Het bleek een koud kunstje, die test. Niet alleen in figuurlijke zin, omdat Toyota's technische meesterwerkje niet koud of warm werd van de beproeving, maar ook letterlijk, omdat de temperatuur in de testomgeving soms tot wel twintig graden onder nul zakte. En er werd niet eens gereden in Arjeplog, het oord in Zweden waar veel autofabrikanten hun nieuwe modellen aan de tand voelen, maar gewoon in en rond de stad Hamburg. De opzet was een echt Europese praktijktest, zodoende.

Duurtest 3

Zestien uur per dag
De testperiode begon op 21 september vorig jaar en eindigde 100.000 kilometer later op 10 februari dit jaar. Gedurende 107 dagen ging de Mirai zestien uur per dag de weg op. Hij werd daarbij vierhonderd keer volgetankt, wat neerkomt op een consumptie van iets meer dan duizend kilogram waterstof. De enige garagebezoeken betroffen regulier onderhoud; tweemaal werden de banden vernieuwd en eenmaal kreeg de Toyota nieuwe remblokken.

Duurtest 4

Nul fout
De Mirai werd door acht bestuurders over een vastgestelde route gereden. Zij toerden met de Mirai door de stad, over binnenwegen en een stuk volgas over de ongelimiteerde Autobahn. Het resultaat van de test laat zich raden: nul fout voor de Toyota. Hoe vanzelfsprekend dit misschien ook mag klinken, feit is dat het merk er een prestatie van formaat mee heeft geleverd. Toyota speelt het kennelijk klaar om gloednieuwe waterstofauto dezelfde mate van gebruiksgemak en betrouwbaarheid mee te geven als modellen die het al jaren bouwt.

Duurtest 5

Toekomst is nu
De bestuurders waren unaniem te spreken over het comfort, de ruimte, het bedieningsgemak, de wegligging en de prestaties van de Mirai. Hetzelfde gold voor het voltanken van de auto, dat telkens slechts drie minuten in beslag nam. Dat is heel wat korter dan de tijd die het kost om een elektrische auto op te laden. Ja, de toekomst van de waterstofauto komt met de Mirai wel heel snel dichterbij. Sterker, die is nu gearriveerd.

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2


uw personal site

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf nomen

Goudse Rijweg 77A
2771 AN Boskoop

Tel 0172-212037

info@nomen.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.